Ny trosopplærer – med smil og omsorg

Stine Wium Jakobsen, jan.-20

jofrid m. aarsland.jpgJofrid Mikalsen Aarsland begynte i jobben som trosopplærer ved kirkekontoret i Egersund i høst, og begynner etter hvert å bli godt kjent med jobben, frivillige og de andre ansatte. Jofrid er bosatt på Bryne med sin mann og datter på 3 år. Men hun er godt kjent med Okka by da hun flyttet hit med familien sin fra det kalde Finnmark da hun var bare 8 år gammel.

Hva gav deg lyst til å søke på stillingen som trosopplærer for Egersund- og Helleland menigheter?

- Jeg syntes det virket som en veldig kjekk jobb. Jeg har alltid vært glad i barn, og har lenge hatt et ønske om å jobbe med denne aldersgruppen. Det at det er i kirken er midt i blinken for meg. Her har jeg gått når jeg selv var liten, og det er kjekt å kunne gi tilbake til menigheten.

Før jeg kom hit, jobbet jeg tre år som diakoniarbeider på Bryne. Det var veldig kjekt, og ga meg mersmak på å jobbe i kirka. Egersund- og Helleland ble en naturlig plass å søke jobb, da jeg er godt kjent med byen og folkene allerede.

Hva er dine sterkeste sider som barne- og ungdomsarbeider?

- Jeg er utdannet sosionom, og har i tillegg til det tatt noen år innen psykologi og kristendom. Jeg har også blant annet jobbet i barneverntjenesten og med mennesker i krise. Da har jeg kanskje en annen innfallsvinkel og tankegang enn andre som jobber med menighetsarbeid, og kan se ting som andre muligens ikke ser. Jeg er spesielt opptatt av å se de som faller utenfor, og de som sliter litt ekstra.

Som trosopplærer får du ansvar for opplegg som skal gi trosopplæring til barn og unge i alderen 0-18 år. Hvilken aldersgruppe ønsker du selv å prioritere?

- Jeg har nok spesielt hjerte for de aller minste. Det har vel noe å gjøre med at jeg selv er i småbarnsfasen, og at det da er det som blir det mest naturlige. Jeg trives også godt med de andre aldersgruppene, og håper å få til ting for hvert kull. Jeg er veldig imponert over de tiltakene som ligger inne allerede, og ser at kirken gjør veldig mye for å inkludere barna.

Hva ønsker du at barn og unge skal sitte igjen med etter å ha deltatt på ulike trosopplærings-aktiviteter?

- Jeg håper de ser at det er plass til dem i kirken. Jeg vil gjerne at alle skal føle seg hjemme der, og at de hører til. Og så ønsker jeg at de skal tenke «dette var gøy»! «Kirka er en kjekk plass å være». Jeg vil gjerne at de skal bli kjent med Jesus på en måte som når inn til dem, og møter dem der de er.

Hva betyr den kristne troen for deg personlig?

- Jeg er en av dem som ikke har en spennende frelseshistorie. Far var prest når jeg vokste opp, så kirken har alltid vært et naturlig sted for meg å være, et sted jeg har følt meg trygg og ønsket. Etter hvert som jeg ble eldre, var det et mer bevisst valg, og noe jeg har fortsatt med. Troen har vært med i alle steg jeg har tatt i livet. I utdanning, yrkesvalg, veiskiller osv.

Det har ikke alltid vært like lett å si at jeg er kristen, for eksempel i miljøer der det nesten ikke er noen andre som er det, men jeg har alltid følt meg respektert for det jeg tror på. Nå lærer jeg min datter opp i det budskapet som jeg fikk da jeg var liten. Det er litt av et privilegium å få være med på!