Adventskonsert i Bakkebø kirke

Eva Sirevåg, des.-19

Konserten har lange tradisjoner i Bakkebø kirke. Først var det Arbeidskorpset sammen med solister som sto for konserten. Chorus som i år feirer 40 års jubileum, kom etter hvert med som fast samarbeidspartner. Nå er det Egersund Brass (tidligere Arbeidskorpset), Chorus og Egersund menighetsråd som ønsket velkommen til konsert i Bakkebø kirke første søndag i advent. Til tross for såpeglatte veier som nesten ikke var til å komme seg fram på verken til fots eller i bil, var det nesten fullsatt kirke søndag ettermiddag.

Både Egersund Brass under ledelse av dirigent Tone Omdal og Chorus under ledelse av dirigent Grethe Ognedal Pettersen gledet oss frammøtte med vakre toner. I tillegg skapte gleden og entusiasmen som sangerne og musikantene viste, en ekstra flott stemning. Som vanlig besto programmet av en god variasjon mellom korps og kor, dyktige solister, fellesnumre og allsang. En fin blanding av både kjente og ikke fullt så kjente sanger og musikkstykker, samt flere av de gode gamle julesangene, satte oss publikummere i god førjulsstemning.

chorus2-001.jpg

Konserten avsluttet med «Deilig er jorden» som fellesnummer for alle – da er det høytid og adventstiden har begynt.