I kulissene - i Helleland kirke

Kari Johanne Melhus, juli-19

Som så mange andre organisasjoner er også kirken avhengig av frivillige. Menighetsbladet har vært og kikket litt i kulissene på Helleland.

For at en gudstjeneste skal bli en god opplevelse er vi avhengige av at de frivillige er med på laget. På Helleland er det flere av disse! Vi har blant annet fire stykker som deler på klokkerjobben. Det har blitt gjort etter at den forrige klokkeren gikk av med pensjon. Disse er med på å forberede en gudstjeneste, er tekstlesere, og er med kirkeverten og teller opp kollekten etterpå.

I kirka har vi også fått en digital løsning, og her er vi avhengig av kyndige personer som styrer data- og teknikk. Det er tre stykker som deler dette mellom seg.

tekniker norleiv.jpg

Norleiv Gudmestad styrte teknikken den søndagen menighetsbladet var på besøk.

Det er også en kirkevert som ønsker alle velkommen til kirken, som blir delt mellom medlemmer i menighetsrådet. Kirkevertene deler også ut tegnesaker til barn på enkelte gudstjenester. De har også ansvar for at bønnekrukken kommer fram til presten.

På gudstjenestene er det alltid to forsangere i bresjen av sangen. Det er totalt seks forsangere som deler på denne tjenesten.

Etter de fleste gudstjenestene er det kirkekaffe, og her er det flere som har ansvaret. De har med seg kaffe, saft eller juice, og mye godt å spise - som f.eks. kake, vafler, gjærbakst og frukt.

kirkekaffe2.jpg

God gjærbakst som Gerd Øgreid har stått for.

drøs rundt bordet.jpg

Praten går godt rundt bordet i kirken.

Vi har også frivillige som har ansvaret for at det blir flagget ved den flotte kirka vår på offentlige flaggdager.

Takknemligheten er stor for alle de frivillige som er med og bidrar, og gudstjenesten hadde absolutt ikke vært den samme uten.