Pusterommet: Åpen kirke og kveldsbønn

Marit Fimland, mars.-19

Mange mennesker på ferie i utlandet legger ofte turen innom et åpent kirkerom og opplever det som en verdi i seg selv. Om sommeren er Egersund kirke åpen for turister og andre besøkende – men visste du at kirka midt i byen jevnlig er åpen for besøk og stillhet, meditasjon og bønn på sen-ettermiddag og tidlig kveldstid, stort sett tre torsdager i måneden?

Åpne dører til annerledesrommet
De tre siste torsdagene i måneden, kl. 17.30, åpnes kirkedørene, slik at de som vil, kan komme inn i et stille rom, et annerledesrom, sette seg ned, få ro til å tenke, be – eller bare være. Det er et godt rom å være i. Det går an å sitte ned i en halvtime i kirkebenken, vandre rundt i kirka eller bare komme innom en liten stund, be en bønn og tenne et lys.

Kveldsbønn – med plass til flere
Etter en halvtime, klokka 18, er det en liten halvtimes samling i en krok i kirka. Samlingene ledes av frivillige og preges av en enkel liturgi med litt sang, lesing av en bibeltekst, faste bønner, men også muligheten for å be sammen – høyt eller stille. Den enkelte velger selv. Noen tenner heller et lys, eller skriver en bønn på en lapp som legges i bønnekrukka. Av og til blir det en liten samtale om bibelteksten vi har lest, eller om noe i en av sangene som treffer noe i oss. For noen har kveldsbønnen på torsdagene blitt til en ukentlig rytme og et fellesskap i seg selv – og det er plass til flere.

egersund kirke_alterparti.jpg