Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Ei helg uten mobildekning - anbefales!

Thor Erling Sætrevik, mars-19

Hva skjer hvis du samler en gjeng ungdommer på Lunden leirsted i Sokndal, ei helg uten mobildekning? 

Forrige helg var konfirmantene fra Eigerøy og Helleland samlet til konfirmantweekend. Vi tok en prat med Julie Pedersen, Hanna Rødland og Maria Isabel Høyland.

Hvordan har det vært å være på leir?

Helt supert, smiler Maria Isabel. Det har vært så godt miljø, alle har vært snille og inkluderende. Hanna tror hun vet hva som er hemmeligheten bak en god leiropplevelse; - vi har vært veldig sosiale fordi det ikke var mobildekning her. Julie er enig. - Det var veldig gøy. Vi ble bedre kjent med hverandre. Vi måtte finne på mer å gjøre sammen når vi ikke hadde mobilene, resonnerer hun.

Hva har dere gjort, da?

Vi har hatt mange morsomme leker, svarer Maria Isabel. - Og så har vi lært litt om Gud og sånn, fortsetter Hanna. - Vi har også lært mye om sosiale antenner når vi har hengt sammen, sier Maria Isabel. – I går natt holdt vi «hekkan» med noen av lederne, ler Julie. - Vi luska rundt og holdt dem våkne, gliser hun. - Og så spiste vi pølser midt på natta, fortsetter Maria Isabel, og jeg drakk tre glass med melk.

Hvordan har dere klart dere en helg uten dekning på mobilen?

- Det var helt forferdelig i begynnelsen, utbryter Julie, men så glemte vi det bort. Vi har hatt det veldig gøy sammen. - Jeg syntes det var ganske fint å være uten mobildekning egentlig, sier Maria Isabel. - Vi snakket heller med hverandre og spilte mye kort. Det var fint og koselig.

På leiren har det vært fokus på fellesskap. Hvordan har det vært å være samlet en hel gjeng ungdommer, hele helga?

Det er fint å henge med flere som jeg ellers ikke er så mye med, smiler Hanna. - Det har vært veldig gøy, fortsetter Maria Isabel. - Vi sees som regel bare på skolen, og det er ikke det samme. Her på leir er alle mer naturlige. De er seg selv på en annen måte. Det er ikke som på skolen. Der er alle så seriøse…

gøy uten dekning.jpg

Gøy uten dekning: Julie, Hanna og Maria Isabel koste seg på leir uten mobildekning.

sendte skoen.jpg

Sendte skoen: Rasmus Netland og Simon Mathias Skadberg fikk fart på skoene under en av aktivitetene på leiren.

 

.