Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Varm og stemningsfull Julebykirke

Eva Sirevåg, des.-18


I begynnelsen av desember kan vi minst av alt regne med været. Det fikk vi erfare sist helg. Mens regnet silte ned ute i julebyen, var det tørt, varmt og stemningsfullt inne i kirka.

Krybber, kort og et beskjedent juletre

De som tok turen innom kunne betrakte julekrybber med vidt forskjellige uttrykk og materiale. Noen laget på skifer eller rekved funnet langs norskekysten, andre skåret ut av et trestykke i og fra Afrika.

des.jpg

julebykirke 5.jpg

Julekortene til Rolf Mong fikk mange til å smile gjenkjennende. Julekort som nok er noe annerledes enn de vi sender hverandre nå, men med samme formål - ønske om god jul. Det samme gjaldt juletrepynten. Inne i alterringen stod et juletre med både flettede julekurver, sølvklokker laget av folie, flagg, glitter og lys. Ikke noe storslått, men akkurat sånn som mange husker barndommens juletre. 

des1.jpg

Mange kom innom

I alt var ca. 820 personer innom kirka i løpet av første helg i julebyen. I tillegg til å betrakte utstillingen, gir mange av de besøkende uttrykk for både overraskelse og beundring av den flotte kirka vi har. I tillegg har det vært besøk av grupper både fra barnehage og voksenopplæringssenteret. 

japp.jpg

Kirka vil være åpen for besøkende denne helga også, men julekrybbene og julekortene er dessverre ikke der. Kirka vil bære litt preg av konsertene i som skal være på kveldstid. Men alle er velkomne inn i kirkevarmen - ta et lite pusterom fra travle julebygater. 

 

.