Overnattet i kirka

Thor Erling Sætrevik, des.-18

Med soveposen under armen var det en spent gjeng med 6. klassinger fra hele Eigersund som møtte opp for å overnatte i Eigerøy arbeidskirke i helgen.

De skulle delta på trosopplæringstiltaket Lys Våken i anledning «kirkas nyttår». Dette markerer starten på det nye kirkeåret, 1. søndag i advent. Ungene tok i bruk alle rommene i kirka for å ha det gøy sammen. Noen lagde flotte lykter, andre spilte fotball eller pyntet kaker til kirkekaffen.

lagde lykter.jpg

Brukte talentene sine

Senere på kvelden var det tid for gudstjenesteverksted. Her fikk ungene bruke talentene sine til å lage film, spille skuespill, danse og synge. Alle øvde de inn ulike innslag til gudstjenesten.

drama4.jpg

Lys våkne

Etter vel overstått nyttårsfeiring med aktiviteter og festmåltid, var det på tide å hoppe i soveposen. Nattevaktene var en stund bekymret for at noen av ungene tok tittelen «Lys Våken» vel bokstavelig, men til slutt ble det ro i kirkerommet.

festmåltid.jpg

Gudstjeneste

Dagen derpå var familier spesielt inviterte til å delta på Lys Våken-gudstjenesten, der ungene hadde sentrale roller som forsangere, dansere, kor, skuespillere og filmprodusenter.

kor1.jpg

Menighetspedagog Astri S. Haug, fungerende kateket Christiane Krahner og diakonarbeider Siri Johannessen hadde med seg flere frivillige og konfirmanter som gjorde sitt for at alle de 43 ungene skulle få en god opplevelse i kirka. Det var lett å se på barna at de lyktes med det.