Hva skjer i kirkene før jul?

Karen Johanne Hansen, nov.-18

Det er stor aktivitet i kirkene i adventstiden. I tillegg til gudstjenester, er det tilbud om lysmesser, åpen julebykirke og konserter. Lysmesse skjer i Egersund kirke, Eigerøy arbeidskirke, Helleland kirke og i bedehuset på Hellvik. Flott program med deltakelse av konfirmanter og andre.

Egersund kirke vil være åpen også i år de to helgene det er Juleby. Julebykirken – et stille rom, - med utstillinger første helgen. Det blir utstilling av julekrybber, gammel juletrepynt og gamle postkort. Musikk fra tårnet vil en også få høre hver dag under Julebyen.

Når det gjelder konserter er sopran Marit Risnes først ut med konsert i Egersund kirke. Så følger mange tradisjonelle konserter: Adventskonserten i Bakkebø kirke med Egersund Brass og Chorus. Julekonsertene med Asbjørn Stokkeland, Ingvar Hovland med flere i Egersund kirke, julekonsert samme sted med Egersund Musikkorps og Egersunds Mandssangforening, videre konsert med Pål Rake og sist ut konsert for Misjonshuset i Egersund kirke.

piano.jpg

Det skal være julekonsert i Eigerøy arbeidskirke med Soulchildren og Barnesangtimen, og julen skal synges inn i Helleland kirke.

Følg gjerne med i aktivitetskalenderen på hjemmesiden vår. Velkommen til kirkene i adventstiden!