Gikk for frihet

Stine Wium Jakobsen, okt.-18

Dersom du var i byen lørdag formiddag, kunne du se en rekke mennesker som gikk fra torget og gjennom gatene i sentrum. Mange gikk i sort og hadde satt tape over munnen. På denne tiden er vanligvis gågaten fylt med lyden av lekende barn, raslende handleposer og prateglade kafégjester. Men nå, var det helt stille.

Bakgrunnen for den stille markeringen er bevisstgjøring av menneskehandel. Mange vil kanskje forbinde ord som slaveri, med en vond men tilbakelagt tid som vi kan lese om i historiebøkene. Sannheten er at millioner av mennesker fortsatt blir kjøpt og solgt for betingelsesløs utnytting hver eneste dag. Det moderne slaveriet skjer i skyggene, og er vanskelig å gjenkjenne.

Den ideelle organisasjonen A21 jobber for å avskaffe slaveriet overalt, for alltid. Ved å spre bevissthet i verden ønsker de å nå ut til flest mulig som lever i slaveri, og gi de friheten tilbake. Det er A21 som står bak arrangementet Walk for freedom som holdes i et hundretalls av byer over hele verden, på samme dag. «Vi går for å bevisstgjøre mennesker i frihet om de som er fanget i slaveriet, for vi tror at hvert skritt vi tar er et steg nærmere å avskaffe det moderne slaveriet.»

I år var første gang marsjen ble holdt i Egersund. På torget sto de frivillige klare til å ta imot engasjerte vandrere. Noen kjøpte t-skjorte, mange fikk en lun kopp kaffe å varme hendene sine på, og flere forbipasserende stoppet litt spørrende for å se hva dette gjaldt.

Til sammen utgjorde rekken av folk gjennom storgaten ca. 100 personer. Walk for freedom i Egersund er et samarbeid mellom flere kirker og organisasjoner i området. Vi håper å se igjen alle som deltok på markeringen, og dersom du ikke fikk det med deg denne gang er det god plass til deg i rekken neste år. Takk for turen!

pewuxt9w.jpg

sxteva-g.jpg