Godt fellesskap - på en torsdag

Eva Sirevåg, okt.-18

Sist torsdag var det igjen invitert til «Godt fellesskap» på menighetssenteret. Samlingen er lagt opp til å være nokså uformell med et tema til samtale og felles kveldsmat.

Nestekjærlighet med utgangspunkt i TV-aksjonen og mottoet «Mindre alene sammen» var fokus denne kvelden. Egil Thunestvedt ga oss et gripende bilde av arbeidet som blir gjort på Mercy Ships, et flytende anestesisykehus som gir hjelp til de fattigste av de fattige i Afrika. Arbeidet er basert på gaver og frivillig arbeid. Leger, sykepleiere, maskinister og alle som arbeider der gir av sin tid og kompetanse for et kortere eller lengre tidsrom. Mange har praktisk talt fått et nytt liv etter behandling på dette sykehuset. Thunestvedt har nettopp kommet hjem fra et to ukers opphold som anestesisykepleier der.

For noen er dette måten å være med å bidra til en økt livskvalitet for andre mennesker.

Men behovet for å bli sett og inkludert og få hjelp når man trenger det, har ingen landegrenser. Samtalen rundt bordene etterpå tok utgangspunkt i hva nestekjærlighet er, hva betyr det for meg, og hvem er min neste her i vår by.

Denne kvelden var vi rundt 20 personer, og det er god plass til flere. Du er velkommen til å være med oss neste samling, som vil holdes til våren.

godt fellesskap-001.jpg