Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Vann er viktig!

Arne Espeland, aug.-18

Vi opplever for tiden den verste tørkesommeren siden 1947. For noen er det flott med varme og gode sommerdager, men vi føler alle med bøndene som mangler vann og får mye mindre avlinger enn normalt. Mange må slakte ned deler av besetningen. Det har også blitt så tørt at brannfaren er stor og noen steder begynner det å nærmer seg mangel på drikkevann.

Det minner oss på hvor viktig vannet er for alt liv inkludert oss selv. Vi glemmer fort betydningen av vannet når vi er vant til at vi har rikelig av det. Tørkesommeren er en påminnelse om dette og vi må prøve ikke glemme dette når alt etterhvert blir normalisert! 

Vann blir også brukt mange ganger i Bibelen som et bilde på en åndelig dimensjon. Ordet vann forekommer 307 ganger! I møte med den samaritanske kvinne i Lukas 4 sier Jesus, etter at han har fått vann av henne: «Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen. Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.» Kvinnen sier til ham: «Herre, gi meg dette vannet så jeg ikke blir tørst igjen og slipper å gå hit og hente opp vann.»

I Jeremia kapittel 17 står det: regn.jpg

Velsignet er den mann
som stoler på Herren
og setter sin lit til ham.

Han er lik et tre
som er plantet ved vann
og strekker røttene mot bekken.
Det frykter ikke når heten kommer,
løvet er grønt.
Det engster seg ikke i tørketider
og slutter ikke å bære frukt.

Vannet er lett å miste av synet og søker det lave, men er grunnlaget for alt liv. På samme måte er vannet et bilde på en åndelig dimensjon som i større grad kan bli løftet fram. Fortsatt god sommer med ønske mye nedbør i nær fremtid!

 

.