Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Sommertanker - Guds vilje

Per Arne Sandvold, juli-18

Sommeren gir avkobling fra det daglige, og dermed også mulighet for tilkobling til roligere og dypere tanker. Hytta har for meg blitt et slikt sted for tilkobling. Etter en del besøk fra familie og venner, senket roen seg for alvor siste del av juli.

Hva så med overskriften: Guds vilje? Hva har den med sommeren å gjøre? Ikke så mye, kanskje. Men nok til at sommeren gir bedre tid til å la tanker om dagens gudsord få flyte fritt. Teksten på en av disse sommerdagene var fra 1. Tess. 5, 14-24. I ett av versene står det: «For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus». Som kristen er jeg opptatt nettopp dette: Hva vil Gud jeg skal gjøre? Jeg liker å tro at intet menneskes liv er en tilfeldighet. Alle har vi en plass i en større sammenheng. Ingen er født tilfeldig eller forgjeves.

Hva er så Guds vilje med oss etter denne teksten? Rett foran verset vi refererte over, står det:

«Vær alltid glade, be uavbrutt, takk Gud under alle forhold»

Tar vi dette på alvor er glede, bønn og takk kjennetegn som skal prege kristne mennesker som en kontinuerlig og varig tilstand. Men det er da ikke mulig, tenker du sikkert. Nei, det er vel ingen av oss som klarer dette fullt og helt. Det er naturlig å møte motbør, negative hendelser og være lei seg.

Når livet butter imot og er krevende, vil vi naturlig nok bli nedfor. Vi kan ha en opplevelse av å lide oss gjennom dagene. Hva betyr det å være kristen i en slik situasjon? Som kristen kan jeg få tro at Gud ikke har forlatt meg, men er med meg midt i den vanskelige situasjonen. Å be til Gud i min desperasjon vil være som et hjertesukk. Selv om jeg ikke kjenner noe i mine følelser, kan jeg oppleve trygghet i at jeg ikke er alene.

Gradvis kan det skje at jeg kjenner på en glede som ikke er knyttet til situasjonen, men til vissheten om at Gud er med. Jeg kan kjenne på en takknemlighet over at jeg ikke står alene i den situasjonen jeg er oppi. Selv om ordene alltid glade, be uavbrutt, takk Gud under alle forhold er krevende, kan vi få hjelp til å løfte blikket ut av situasjonen og knytte glede, bønn og takk til Gud.

chair-1286220_960_720.jpg

 

.