Pilegrimsvandring 2018

Eva Sirevåg, juni-18

Søndag 10. juni åpnet Ogna kirke for niende år på rad kirkedørene for å samle pilgrimmer til morgenbønn før de skulle legge ut på den to mil lange vandringen til Egersund kirke.

Start fra Ogna kirke.

Vi var 14 pilgrimmer og 3 firbeinte som startet turen fra Ogna langs den Vestlandske hovedvei over fjellet til Hegrestad.

Stille vandring.

Ikke bestetid

Etter nesten halvannen måned med bare solskinn møtte dagen oss med lette skyer og mild vind, ganske enkelt et behagelig vandrervær. Litt rart var det å tenke på at dagen før hadde over 3000 syklister hastet samme løypa over fjellet bare i motsatt retning. Da var det om å gjøre å komme raskt fram, få ei god tid og kjenne at mange timers trening ga resultater.

Bakke ned og bakke opp.

Målet for denne dagens "ritt" var ikke noen bestetid, men å ta tiden til hjelp, kjenne på fellesskapet både med andre vandrere og med Gud vår skaper.

Holmavatnet fristet til dukkert.

Forvalteransvar

Temaet for dagen var "vandring for en bærekraftig verden".

Sanger, tekster og bønner bar preg av glede over skaperverket og bevissthet om det forvalteransvaret som er gitt oss både med tanke på miljøet og menneskene rundt oss.

Pilegrimsvandrerne ble oppfordret til å plukke søppel underveis som en del av tematikken for dagen. Vi ble gledelig overrasket over å finne lite eller ingenting søppel langs turveiene. Det var først når vi nærmet oss bebyggelse og sentrum at vi fant noe å plukke med oss.

Søppelfangst.

Hele eller deler av turen

Pilegrimsleden fra Ogna til Egersund er hele 21 kilometer lang. Det gjør at noen velger å gå bare deler av turen. Ved Hellvik stasjon tok noen toget videre, mens nye vandrere sluttet seg til turfølget.

Det var 7 stopp underveis der med tekstlesing, bønn eller felles sang. Hver gang vi hadde et stopp, startet vi vandringen igjen med å be; "Gud, vis meg din vei og gjør meg villig til å gå den". To av stoppene var også matpauser, ved Maurholen stasjon hadde vi den lengste pausen. Der kunne vi nyte matpakken benket rundt langbord og hvile føtter og rygger før siste etappe.

Felles tekstlesing og sang.

Tilbake til virkeligheten

Etter å ha vandret i mange timer der vi har opplevd å være tett på naturen, har kjent på fellesskapet med hverandre og stillheten i møte med oss selv og Gud, er det en spesiell følelse og vandre nedover Jernbaneveien mot sentrum og plutselig være tilbake til hverdagen.

Siste stopp og felles sang – Syng lovsang hele jorden.

Det er en god følelse når vi plutselig kan se kirka som er målet for turen og ikke minst å komme inn og bli ønsket velkommen av sokneprest Ingunn Barane og diakoniutvalget som serverte pizza til sultne, slitne vandrerne.

Kveldsmessen markerte en fin avslutning på dagen.

En takk til alle som var med å legge til rette for at turen kunne gjennomføres, til dere som bidro i kirkene og ikke minst alle dere som var med og gikk pilegrimsleden. Totalt var 21 personer med på hele eller deler av vandringen.