Konfirmasjon er mer enn en god tradisjon

Christiane Krahner, juni-18

I forrige uke ble det sendt ut invitasjoner til et nytt konfirmantkull. Det gleder oss å se at konfirmanter i alle tre menighetene har begynt å melde seg på, og vi kan allerede nå love ni spennende måneder med gode og varierte opplevelser.

Å konfirmere seg er- og har vært en god tradisjon i flere hundre år, men likevel lønner det seg å ha noen tanker om hvorfor men egentlig velger konfirmasjon.

I en anonym undersøkelse ble konfirmantene spurt om hvorfor de konfirmerte seg, og de kom med veldig mange varierte og interessante svar:

De konfirmerte seg på grunn av:

• Det er en god anledning for familien å samles til fest.
  • Foreldre eller besteforeldre krever det.
  • Det er en mulighet til å få mye penger eller gaver.
  • Det er en bekreftelse for at man tilhører en menighet.
  • Det er en bekreftelse på at Gud hjelper gjennom livet.
  • Det er noe man bestemmer seg for som kristen.
  • Det er en mulighet til å erfare mer om Gud.
  • De vil dele oppleve konfirmasjonstiden med sine venner.
  • Det er en sjanse til å komme i relasjon med Gud.
  • De forventer en uforglemmelig opplevelse.

Hvis noen spør meg hvorfor jeg anbefaler konfirmantundervisning og konfirmasjon i kirken så svarer jeg alltid følgende: Det er viktig å bli kjent med en Gud som kjenner og elsker meg uansett hvem og hva jeg er, hva andre eller jeg selv tenker om meg, eller hvordan jeg oppfører meg. Jeg er godkjent, viktig og jeg har min plass i denne verden liksom alle andre som lever. Konfirmantene får høre om den store friheten vi har i alle våre avgjørelser. De får høre at vi må gjøre våre egne valg der vi selv vil erfare om det fungerer for oss eller ikke, uten å være redd for at Gud straffer eller tar hevn.

Jesus - livet og tankene hans, tro og tvil, sorg og død, synd og tilgivelse, bibelen, bønn, gudstjenesten, dåp og nattverd, og mye mer skal snakkes om i timene. Det er rom for alle typer spørsmål og sammen vil vi finne svar. Alle konfirmantene vil få anledning til å finne ut hva de kan bidra med i praksis til å gjøre denne verden litt bedre og mer rettferdig. Vi er ikke redde for små skritt, godhet kan smitte og utgjøre en stor forskjell!

Så setter vi pris på godt humør og masse humor. Vi har fokus på at alle konfirmantene skal trives og kose seg i det vi holder på med. Ikke minst har vi mulighet til å tilrettelegge for alle typer spesielle behov, og dette gjør vi profesjonelt og med stor glede!

konfirmant 2019.jpg

Velkommen som konfirmant 2018/2019 i Egersund, Eigerøy og Helleland menighet.