Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Se, jeg gjør noe nytt

Martin Kolstad, jan.-17

Godt nyttår! 2017 er historie. 2018 er så vidt begynt. Det er noe eget med å begynne på et nytt år. Et ubeskrevet blad. Hva vil det nye året bringe? Vil ting være omtrent som før? Eller vil det nye året bringe endringer? Til det verre? Eller til det bedre? Eller litt av begge deler?

Kanskje noen har nyttårsforsetter? En bestemmelse om at du vil gjøre noe annerledes i det nye året? En avgjørelse om at noe skal bli bedre.

Vi kan ha våre tanker om hvordan det nye året blir – og kanskje får vi rett. Men strengt tatt vet vi ikke. Det kan også bli annerledes enn vi tror det vil bli. Gud er den eneste som VET hvordan 2018 vil bli. Som vet hva som vil skje og hva som ikke vil skje. Han som var til før alt annet lever ikke i fortiden. Han lever nå og former fremtiden. I Jesaja 43:18-19 sier han: «Dere skal ikke minnes de første ting, ikke tenke på det som hendte før. Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.»

Et nyttårsforsett som virkelig vil gjøre 2018 annerledes er å bli bedre kjent med Den Levende Gud i det nye året. Å oppdage mer av hva han vil med mitt liv. Og å leve livet mitt mer slik han vil i hverdagen. Det kan vi. Det står løfter i Bibelen om at den som oppriktig og ærlig søker Gud skal få svar. Jesus sier: «Søk først Guds Rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.» Det finnes mange som kan bekrefte det. La oss benytte muligheten og gjøre 2018 til et annerledes år. 

road-1894938_960_720.jpg

 

.