Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Get USEd to it!

Av Eilert Fredly

- Her er det åpent for alle! På USE kommer det kristne så vel som folk som tviler og folk som ikke tror på Jesus, sier Vegard Mong, som er leder i USE i Egersund Bedehus.
 

Femten år er gått siden Vegard hadde sin start i ungdomslaget på Bedehuset i Egersund. Mange har vært innom, både av ledere og deltakere, men Vegard har vært trofast i et arbeid som nå er inne i sitt syttende år. USE samles annenhver fredag i kjelleren på bedehuset, og ungdommene som kommer er ofte fra svært forskjellige miljøer.

- Jeg er veldig glad for at det ikke bare er kristne som stikker innom. Det er ungdommer fra alle typer bakgrunn, og slik ønsker vi at det skal fortsette, forteller Vegard.

juleavlsutning 2014.jpg

Juleavslutning: Pakkeleken er populær for Markus Kristiansen, Kjell Ingvar Sandsmark, Arne Christian Valland, Elly Mari Karlsen, Svein Andreas Valland, Lene Grønning, Anne Kristine Koldal, Beate Koldal, Vegard Mong, Oda Særheim, Karen Johanne Sandsmark, Kristian Sjåholm, Eilert Fredly og Ane Reime 

 

Alle regnes med!

Beate Koldal har gått fast i USE i fire år, og hun kan vitne om noe av det samme.
– Det er her jeg liker meg best, siden alle snakker med alle. Ingen føler seg utenfor. Det er ungdommer i alle aldre, fra 8.klasse til godt over 20 år, men alle blir tatt like godt imot!

Beate er 19 år, og går for tiden i lære som barne- og ungdomsarbeider på Eigerøy skole. Hun er en av de som har gått lengst i USE, og deler gladelig erfaringene hun har fra samlingene.

- Alle er med hverandre, og blir godt kjent. Det er ikke bare de nye som får oppmerksomhet, men også oss «gamle», som har gått her en stund. Vegard er enig, og føyer til: - Det er godt at jeg kan være meg selv her. Det er et fellesskap der vi har omsorg for hverandre. Vi har et mål, himmelen, og Jesus er veien dit. 

I møte med disse to merker jeg at de er takknemlige for betydningen USE har hatt i livene deres. De forteller ivrig om hvordan de opplever fellesskapet, men ennå har jeg ikke helt fått vite hva som foregår på en slik samling. Jeg lytter spent, mens Beate forklarer: – Vi har det veldig kjekt med alle de tingene vi gjør, som turer, bowling, hjemmebesøk, prating og spill. En vanlig kveld starter med en andakt, etterfulgt av mat, som ofte er pizza, deretter er det åpent for å gjøre hva man vil. Noen spiller bordtennis, mens andre liker best biljard. Jeg holder meg til brettspill. - Senere på kvelden har vi dessert, legger Vegard til med et smil.
 

At ungdommene får møte Jesus

Jeg spør Mong om han opplever det krevende å være leder, og han blir sittende lenge før han svarer. - Både ja og nei. Jeg får mye av å være sammen med og bli kjent med de unge. Jeg blir glad i alle de som kommer. Han stopper litt opp før han fortsetter: – Det er noe som gir meg energi, men det kan være krevende å være et forbilde, for det er et stort ansvar.

Hva vil du oppnå med USE? – Det vi vil oppnå er at alle som kommer inn skal bli sett og hørt, og at de skal få se sin verdi ved at Gud ofret sin egen sønn for dem. Dette gjorde han slik at de kan få del i Jesus, og nå målet – himmelen. 

Beate har tilslutt en oppfordring til alle de som kanskje kunne tenke seg å ta turen innom: – Dette er noe for alle! Ingenting å være redd eller bekymret for. Du blir godt mottatt uansett hvem du er eller hvor du kommer fra!

god stemning advent 2014.jpg 

God stemning: Vegard Mong og Beate Koldal i fremste rekke.
  

Faktaboks:

USE: står for «ung samling Egersund»

Tilknyttet: N.L.Misjonssamband

Samlinger: annenhver fredag kveld

Aldersgrense: fra 8.klasse og oppover

Tilholdssted: kjelleren på Egersund Bedehus

Les mer om USE på Facebook. (Offentlig gruppe)

 
 

.