Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

På skattejakt - i Eigerøy arbeidskirke

Av Arne Espeland

 

Arbeidet knyttet til kirka på Eigerøy startet i 1994. Vi kan derfor ikke skilte med skatter fra eldre tider. Åttekanten som utgjør selve kirka stammer fra en lagerbygning som ble flyttet fra Stavanger til Eigerøy og var del av byggevaren til Bårdsen og danner rammen for dagens kirkerom. Kirka er godt egnet for mange slags aktiviteter. Alle er nok ikke kjent med de mest bortgjemte stedene: Det stille rom og verkstedet.   


Les også:

På skattejakt i Helleland kirke

På skattejakt i Egersund kirke

På skattejakt i Bakkebø kirke.
 

Det stille rom

Rommet ligger innerst i andre etasje i åttekanten og var klart da kirka stod ferdig, som et tomt rom. Arne Ove Østebrøt fikk idèen til rommet fra Harald Olsens bok pusterom. Tanken var å lage et rom det gikk an å trekke seg tilbake til et rolig og fredelig sted. Rommet er brukt til et sted for stillhet og ettertanke, bønn, forbønn og samtaler. Alteret i rommet har et kors som er laget av Geir Oddvar Olsen og skåret ut i karveskurd og er utstyrt med stoler og bord for en liten gruppe. Det stille rom - en litt bortgjemt skatt i kirka som er verdt et besøk! 

alteret web.jpg 

Alteret i det stille rom.

kors web.jpg

Korset som er laget i karveskurd av Geir Oddvar Olsen

det stille rom web.jpg

I rommet er det plass til en liten gruppe som kan trekke seg litt tilbake. 

Verkstedet

Rommet ligger i bygget bak kirka og er ikke så lett tilgjengelig siden det stort er låst. Mannfolkklubben samles hver onsdag utenom sommersesongen til arbeid og drøs. Her har det blitt laget mye flott oppigjennom årene. Vi er litt stolte av å ha eget verksted i kirka og er ikke kjent med at det er så mange andre kirker med slike fasiliteter! Med tanke på å få ut og inn litt større ting, er det laget en stor port.

På denne tiden av året er det ikke så aktivitet i verkstedet. Noen laftehytter var under arbeid og blir nok ferdige i løpet av høsten.

Eigerøy Arbeidskirke, kirka med eget verksted!

verksted web.jpg 

Kirka har eget verksted der Mannfolkklubben møtes på onsdager.

laftehytter web.jpg

Laftehytter under arbeid

port web.jpg

Stor port inn til verkstedet

 

.