Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

#festogmoropåleir

 
Av Hedvig Caroline Karlsen

 

Konfirmathelg med drømmemenn og drømmekvinner. 
 

Se bilder fra konfirmanthelgen

7.-9.mars-14 avviklet vi andre del av konfirmantkullet i Egersund menighet sin konfirmantleir på Lunden leirsted. 47 forventningsfulle konfirmanter og ni ledere møttes fredag for en innholdsrik helg med kjærlighet som tema. 

Første undervisningen hadde tema ”Sex and Love” og konfirmantene var en lydhør gjeng. Like etter undervisningen ble de delt i guttegruppe og jentegruppe hvor de skulle lage oversikt over hvordan drømmemannen og drømmekvinnen skulle være. Her kom det frem mange morsomme ønsker og krav til en fremtidig make. Guttene var særlig opptatt av at drømmedama måtte kunne lage mat, men hun måtte også være omsorgsfull og ærlig. Jentene hadde de desidert lengste og mest detaljerte listene. Her var kravet om at mannen måtte være høyere enn de selv spesielt viktig, men han måtte også være ekte og ærlig. Etter en oppsummering i plenum kom de frem til at drømmedama måtte være snill, omtenksom og selvstendig, mens drømmemannen måtte være snill, omsorgsfull og ekte. 

konfleir 2014-bilde100011.jpg

Det var underholdningskveld både fredag og lørdag. Her manglet det ikke på engasjement, fart og moro. De testet styrke i lårene, hadde ulike quizer (spørreleker) og sirkel-leker som blunkeleken, kortstokk og ”fruktsalat”. Lørdag hadde hovedtema ”nestekjærlighet” hvor konfirmantene fikk eksempler på hvordan man kan gjøre noe godt for sin neste. Konfirmantene fikk se dokumentarfilmen “De Andre” av Margreth Olin med en samtale i etterkant om hvordan vi tar imot våre nye landsmenn. 

Sist, men ikke minst lagde konfirmantene med hjelp fra lederne sin egen gudstjeneste. Søndag ble det ekte ungdomsgudstjeneste, temaet var kjærlighet og konfirmantene deltok med lovsang, bønnevandring, sanggruppe, dans og preken med dramatisering. Leirlederne og undertegnede hadde en herlig helg med livlige og flotte konfirmanter!

konfleir2014-bilde400011.jpg

 
 

.