Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Tårnagenthelg

 
Tekst: Hedvig Caroline Karlsen, foto: Anja Tingbø Omdal

Lørdag 8. og søndag 9. februar samlet 38 herlige tredjeklassinger seg i Bakkebø kirke for å delta på Tårnagenthelg. Her ble de mottatt av pensjonerte politibetjent Tor Arne Leidland. Han stilte opp i uniform og sjekket at alle agentene kunne passordet sitt før de ble innskrevet som agent med fingeravtrykk og agentbevis. Første agentoppdrag var en refleksløype inne i kirkerommet. Denne endte ved alteret hvor politibetjent Leidland fortalte om hvordan man som politi kan følge spor for å oppklare saker. Agentene fikk sin egen agentinstruks hentet fra evangeliet etter Matteus 5,14-16, de skulle være verdens lys. For å huske på sin lysoppgave fikk alle agentene selvlysende armbånd. 

dsc_002400011.jpg

Tårnagentene brukte helgen på å bli bedre kjent med kirken og dens symboler, vi lærte om lysgloben, alteret, nattverdskalken, pianoet, skipet i taket og døpefonten. Når agentene skulle finne ut hvordan et barn blir døpt, hadde vi mange festlige forslag. Mange av dem tenkte at presten tok dåpskannen og helte vann tre ganger over barnet, for så å tørke det fort og lett med en liten klut. Etter noe grubling (og litt assistanse) kom alle frem til at presten kanskje heller brukte hånden sin som øse og hadde vann bare på dåpsbarnas hode under dåpen. 

Før vi spiste agentpizza, gikk turen opp i tårnet hvor kirkeklokken henger. Alle tårnagentene fikk være med å lære seg tårnagentsangen som de sang på gudstjenesten dagen etterpå. De var riktig flinke og lagde ekte barnekorlyd når de sang. Prekenteksten var hentet fra evangeliet etter Markus kap 4, hvor Jesus stiller stormen. Agentene fordelte seg dermed på tre ulike oppdrag, dramatisering av prekenteksten, lage englebud som ble delt ut på gudstjenesten og male eller tegne bilder som illustrerte historien. Alle som kom på gudstjenesten på søndag fikk gleden av å se dramastykket i forkant av preken og titte på de utstilte bildene i etterkant av gudstjenesten. 

Se bilder fra Tårnagenthelgen.

 når det stormer.jpg

 
 

.