Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Sankthans på Gya

 

Av Oddny Sandstøl Frisk


Tradisjonen tro arrangerte Per og Rannveig Lauvås sankthans på Gya i år også. Sammen med barn, barnebarn og gode venner ominnredet de både fjøs og garasje for å ta imot gjestene. 
 

Se bilder fra feiringen. 

Og gjestene kom, tross regnbyger og dårlig værvarsel. I den mektige Gyadalen hang skyene lavt, og bekkene ned langs fjellsidene gikk hvite, men bil etter bil kjørte inn på den nyslådde egra til Per. Det var ikke ståplass igjen inne i garasjen, og utenfor regnet det. De andre trakk inn under tak, enten i teltet eller i fjøsen. Ingen behøvde å stå ute og bli våte. 
 

Jesus – lyset - sauene

Georg prest var på Gya for anledningen, og han knyttet junilyset inn i andakten sin. De lange lyse kveldene med det flotte lyset minnet oss om lyset rundt Jesus. Han minnet oss hvor viktig det var å være i Jesu lys. Blant alle bildene som prydet garasjeveggene pekte Georg på et bilde av Jesus med saueflokken rundt seg. Ikke en eneste sau ville han miste, akkurat som Per når han samlet sin saueflokk. Allsangen runget i garsjen godt hjulpet frem av Arild Øgreid og sitt allsidige instrument og Olaf med sitt trekkspill. Bjørn Erik Lomeland rundet av samlingen i garasjen med å lese to av Tønes sine sanger, dette til stor applaus.
 

dovre songkor.jpg

Dovre Songkor - en årlig attraksjon
 

Regnet holdt opp i perioder, og folk trakk ut på tunet for å spise og prate. Ungene fant leker og var med på sporlek. Før båltenning fant Per frem sekken med hatter, sauebjeller og kjoler, og så var det opptok. Like morsomt hvert år. Rundet bålet sang vi gamle gode norske sanger, før regnet tok til igjen. Tusen takk til Per og Rannveig med sine mange hjelpere for nok en koselig sankthans på Gya. Så flott at dere orker dette hvert år.   

 
 

.