Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

En uforglemmelig helg

 

Av John Magne Aas

Se bilder fra korets Egersund-opphold


De ca 150 som var til stede i Egersund kirke lørdag 1.juni på avslutningskonserten til Whitworth University Choir vil sent glemme denne opplevelsen. 

Dirigent Marc A. Hafsø, med aner fra Egersund, hadde lagt avslutningskonserten for Norgesturneen og avskjedskonserten for koret til Egersund. Dette var siste gang koret med denne sammensetningen opptrådte. Vi har som var til stede fikk oppleve korsang av ypperste klasset. Jeg hadde fornøyelsen av å sitte bak Magnhild Hadland og oppleve hennes nikk, smil og anerkjennelse. I pausen og etter konserten kom superlativene på rekke og rad. 

Å oppleve at studenter i alderen 19 til 24 år fremfører sanger av komponister som Bernard Naylor, J.S. Bach, Knut Nysted, Olav Gjeilo, David L. Brunner, Edvard Grieg, Ole Bull med flere med slik innlevelse, presisjon og samklang er sjelden. Å si hva som gjorde mest inntrykk er vanskelig å si. Jeg vil allikevel trekke frem tolkingene av Knut Nysted, The Path of the Just, Våren av Edvard Grieg og Seterjentens Søndag av Ole Bull.  

Koret fremførte noen fornøyelige sanger ellers nærmest tonetryllerier av komponisten Stephen Chatman. Vi fikk besøk av Mosquitoes (mygg). Det var som de surret rundt oss og vi ventet bare på å få et stikk. Koret klarte å ta knekken på dem. 

Nytt æresmedlem

Daglig leder i Egersund menighet, Karen Hansen ble utnevnt til æresmedlem i Whitworth university choir. Hun har hatt ansvaret for å organisere hele besøket. Alle kormedlemmene har overnattet hos familier i Eigersund, de har vært på guidet byvandring, opptrådt på Fyrfestivalen og hatt grillkveld etter konserten på Skadbergsanden. Noe går det an å planlegge, men ikke alt. God råd var dyre når hele koret på lørdagen fant på at de ville holde konsert på Lagård bofellesskap. Takk til de på Fyrlysfestivalen som sporty stilte med minibusser. Gratulerer med utnevnelsen som æresmedlem, Karen. Velfortjent.

usa kor 2.jpg 

Karen Johanne Hansen - utnevnt til æresmedlem av koret, av dirigent Marc Hafsø
 

En uforglemmelig helg

For de som fikk oppleve koret i enkelte settinger, konsert på Lagård, opptreden på torget eller konsert i kirka sitter igjen med noe de sent vil glemme. De av oss som i tillegg fikk anledning til å ha disse flotte ungdommene boende vil dette lenge være en uforglemmelig helg.


 
 

.