Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Ingen er bare det du ser

 
 

Av John Magne Aas

Dette var hovedbudskapet til taleren på fellesmøtene sist helg. Gateprest i Kirkens Bymisjon i Drammen, Kjell-Arild Johansen drog fram mange av sine møter med mennesker på livets skyggside. 

Måten en møter mennesker på kan være avgjørende for hvordan fremtiden for dette mennesket blir. Bak fasaden er det alltid noe vi ikke ser. Møter vi mennesker med respekt, omsorg, nestekjærlighet og toleranse, er det mulighet for forandring. Erfaringene fra bymisjonens arbeid viser at det er dette mennesker er mest mottagelige for. Omsorg for mennesket gir vekst. 

dsc_006000011.jpg

Felleskoret under konserten fredag kveld.

Jeg fikk med meg to kvelder, fredag og lørdag, på fellesmøtene. To møter og nesten to konserter. I tillegg var jeg innom Tweens /barnemøte. Jeg tror det er viktig at menighetene i Egersund går sammen om et slikt arrangement. For meg blir det en erkjennelse av at det er mer som forener en som splitter. Vi er på vei mot samme målet. Uttrykksformen er forskjellig og det fikk vi se noe av denne helgen. Barnemøter med fullt trøkk. Lyd, lys, dans og full musikk. Aktivitetshallen i Evangeliehuset var fullsatt av barn i alle aldere. To konserter. Den på initiativ av Jarle Hovland som hadde fått med seg en gjeng voksne som var unge for en del år siden. De hadde satt sammen et Fellesmøtekor og trakk fram kjente og kjære sanger fra 70, 80 og 90-tallet. Dette var en kjekk konsert og min oppfatning er at dette bør det bygges videre på. 

dsc_002500011.jpg

”Her er det fest og glede!” Nytt av året var eget barne- og tweensopplegg.

Konserten på lørdag var annonsert som ungdomskonsert og det var det i høy grad. Vakker solosang av en ung burmeser og Trine Uthaug. Begge to står trygt på egne ben. Vårs ungdomskor i helt ny drakt. De har hentet sin inspirasjon fra Oslo Soul Children. De stilte med eget orkester og en engasjert Bjarte Pedersen som dirigent. Ungdomskor er ikke hva det engang var, og det er bra. Dette var kjekt. Det siste jeg hørte på var en gjeng fra Intro med fullt trøkk. Vi fikk sett og hørt noe av mangfoldet. Jeg gikk heim på lørdagskvelden med en god følelse og tro på vekst i det kristne ungdomsmiljøet. 

Som bonus fikk jeg hilst på mange hyggelige, blide mennesker og en sterk påminnelse om at Ingen er bare det du ser.

Se bilder fra fellesmøtene.

 

 
 

.