Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

To kultur-arrangementer i Bakkebø kirke

 
Evie Tornquist holdt konsert og Hanne Mathiassen snakket om å ha downs.
2 kulturarrangement - se bildene.

Se bildene

Besøk av Hanne Mathiassen

Av Ester Vinnem, diakon

Det ble et varmt møte med Hanne Mathiassen i Bakkebø kirke, og vi var mange som fant veien for å høre på henne og Odd Jakobsen. Hun har gitt ut to diktbøker og en CD. Hun leste dikt fra begge bøkene sine denne kulturkvelden, der hun deler med oss fra sitt liv. Til slutt solgte hun bøker og skrev autografer. Inntektene av dette går til et barnehjem i Moldova. 

Hanne har blitt en kjendis etter å ha vært med i Egil Svartdal sitt program på TV. Programmet med Hanne har vært så populært at det har blitt sendt i reprise flere ganger. Hun har også mottatt Livsvernprisen for sitt engasjement mot sorteringssamfunnet. Gledesprisen fikk hun sammen med Odd Bjørnar Danielsen, som illustrerte Hannes dikt i ”En bok om livet”. Hanne har snakket mye med politikere i forhold til abortdebatter, og hun forstår at det er slike som henne, som står i fare for å bli å bli en provosert abort. 

Hanne er svært glad i livet, går på jobb, og gjør mye hun ellers synes er kjekt. Hun sier om seg selv at det extra genet hun har fått, er et kjærlighetsgen. Hun har mye kjærlighet i seg til alle rundt seg, og deler av sitt smil og glede med oss andre. Diktene hennes sier mye om dette, som eks ”Jeg fyller hjertet med omsorg og ekte kjærlighet. Jeg trenger å fylle hjertet mitt nå”. 

Hanne vitner frimodig om sin tro på Jesus, og at han møtte henne på en spesiell måte. Jesus ba henne være sterk, og det er derfor hun vil kjempe mot et samfunn som sorter bort de svakeste. Det var denne varmen vi fikk møte i Bakkebø kirke denne mandagskvelden, og som rørte våre hjerter. Bakkebø kirke ble bygd for mer enn 50 år siden, fordi det var og er viktig å formidle at Jesus elsker alle, og ikke minst de svakeste.

 


kulturkveld om downs.jpg 

Hanne Mathiassen (midten) sammen med Odd Jakobsen og Elsa Synnøve T.Ødegård


 Søndag 27.januar kl 19.00 - Gospelkonsert med Evie

Billetter: kr 200 – Barn u 16 år gratis.

Evie holder to konserter i Dalane på turne’ «Tett på Evie». Lørdag 26.januar holder hun konsert i Heskestad kirke. Søndag 27. januar er det konsert i Bakkebø kulturkirke. Evie Tornquist Karlsson, kjent av de aller flest bare som Evie, var en av de mest kjære kristne sangere på 70 og tidlig 80 tallet. Med sanger arrangert og produsert av blant annet Pelle Karlsson og Lennart Sjøholm hadde hun stor suksess med sine plateinnspillinger. 

Evie er født i USA. Hennes foreldre emigrerte fra Norge og Sørlandet og slo seg ned i USA. Evies karriere begynte som ung tenåring etter en opptreden i et tv program.  Så fulgte konserter, teltmøter og tv opptredener over hele verden. Hun har spilt inn mer enn 30 album på norsk, svensk og engelsk.  Hennes første plate i USA ble lansert i 1974.  Det store gjennombruddet fikk hun i USA med innspillingen Mirror. I 1979 giftet hun seg med Pelle Karlsson som på den tiden var musiker og pastor i Stockholm. Etter mange år på reise, blant annet med Billy Graham, valgte Evie å trekke seg tilbake som sanger i 1981 for å vie seg til familien. 

Evie bor for tiden i Florida sammen med sin mann Pelle, og jobber nå for en misjonsorganisasjon som har fokus på Kina. I 2005 fikk hun utmerkelse og plass i Gospel Music Hall of Fame. I 2006 begynte Evie så smått å ta frem mikrofonen igjen etter nær 25 års fravær fra rampelyset.  Hun delte scene med artisten Rebecca St. James og sammen gjorde de mange kvinnekonferanser.

Evie tok Skjærgårdssang med storm i 2011 og 2012, og et stort publikum har etterlyst en ny turne i Norge. Det er derfor hyggelig å kunne presentere turneen «Tett på Evie» hvor hun gjør konserter sammen med sin sønn Kris Karlsson.

Av John Magne Aas

evie-tornquist-karlsson.jpg

Evie T-Karlsson


Mandag 28.januar kl 18.00 - Kulturkveld om menneskeverd

Hanne Mathiassen er kanskje landets mest profilerte dame med down syndrom. Gjennom flere TV-program og en rekke reportasjer i aviser og ukeblad har mange lært henne å kjenne. Hanne snakker de svakes sak. Hun er opptatt av menneskeverd og at vi ikke må sortere mennesker. Hun skriver dikt og mange musikere har hørt musikk i disse. Derfor er mange av hennes dikt tonesatt og dette har resultert i en cd innspilt av proffesjonelle musikere. Denne kom i 2009. Dette året ble hun også kåret til "årets telemarking".

Hanne har vært gjest i lørdagsrevyen. Hun har vært programleder i 3 NRK-program og hun har vært gjest hos Egil Svartdal i «søndagsåpent». Dette programmet er vist 3 ganger etter at mange har ønsket programmet i reprise. 

Hun har mottatt en rekke priser for sitt engasjement og sitt mot. Nylig fikk hun også en håndskrevet hilsen fra statsminister Stoltenberg som takket og oppmuntret henne. Hanne har også et stort hjerte for barna. Derfor går alt overskudd av bøker og cd til et barnehjem i Moldova. Til nå er det sendt nærmere 120.000 kroner dit. 

Hanne legger heller ikke skjul på sitt kristne ståsted. Hun har et sterkt og ekte Jesus-fokus. Hun er klar og direkte og alle som møter henne går aldri uberørt fra henne. Foruten Hanne som vil lese dikt og fortelle om sitt liv vil Odd Jacobsen være med å synge sanger fra hennes CD. Han vil også intervjue henne og det vises en dvd som forteller om hennes samfunnsengasjement og hennes motstand mot sorteringssamfunn.

hanne mathiassen.jpg  hanne kåre.jpg

Hanne Mathiassen - sammen med bl.a. Kåre E.Mjølhus i Lyngdal kirke


I tillegg er det Tårnagenthelg for 8-åringer 26. og 27.januar i Bakkebø kirke. 

tårnagenthelg.jpg

 
 

.