Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Hva finnes av kristent ungdomsarbeid i Eigersund?

November 2012
 

Eigersund har et stort utvalg av aktiviteter for ungdom innen bla. idrett, sang & musikk og kristne foreninger. Her kan du lese om mange og ulike kristne tilbud i byen, på Eigerøy, på Helleland og Hellvik. Alle lag og aktiviteter med ønsket om at ungdom skal bli kjent med Jesus. 

Vi skriver ikke denne gangen om konfirmantarbeidet. Men trolig når konfirmantopplegget flest ungdommer. Bare i Den Norsk Kirke følger nærmere 150 niendeklassinger undervisningen.   

Les: Kristent arbeid i Eigersund - hva mangler?

Fredagsklubben Eigerøy arbeidskirke

Fredagsklubben holder til i Eigerøy arbeidskirke hver fredag! Dette er et tilbud fra 6.klasse og oppover. Fra kl. 19-21 så er det for 6.-7.klasse, 8.klasse og oppover kan også være fra kl 19.00 men de kan være helt til kl 23.00. Vi i fredagsklubben har et motto og det er at du skal være slik du vil at andre skal være mot deg! 

Hver fredag så finner vi frem ulike ting som ungdommene kan gjøre, blant annet så har vi fremme play station 2 eller 3, wii eller xbox 360 kinect, noe som slår veldig bra an. Men vi har mye annet å gjøre også, vi har et biljardrom der vi har bordtennis, biljard, air hockey og fotballspill. Der inne har vi en koselig sofakrok, og anlegg til og spille musikk på! Vi har en hall som blir flittig brukt, det er sjeldent den står tom.

Fredagsklubben har et kjekt styre, som gjør en fantastisk jobb slik at vi har dette tilbudet, ungdommene som kommer hit trives veldig godt og det er alltid kjekt når vi treffer nye fjes! Håper å se DEG neste fredag!

Av Miriam Furuseth og Solveig Hadland 

fredagsklubben, 1.jpg

fredagsklubben, 2.jpg


Vår Ungdomsforening
 

Ungdomsforeningen Vår er en kristen ungdomsforening som holder til i Misjonshuset. 
I helger arrangerer vi alt fra ett møte, filmkveld, LAN, rollespill til stort nyttårsshow hvor vi snur hele Misjonshuset på hodet. Den største delen av Ungdomsforeningen Vår er Vårs Ungdomskor som er et kristent kor som holder til i Misjonshuset. Koret er så heldig nå å ha 3 meget flinke dirigenter som deler på øvelser og sangoppdrag. Dette er Rune Pedersen, Bjarte Pedersen og Magnhild Hadland. Vi er en gjeng glade ungdom mellom 14-22 år og vi er nå over 25 stk i koret. Men vi ønsker mange flere velkommen. 

Av Kjell Håkon Skadberg


vår ungdomskor0001.jpg

Vår Ungdomskor i London


Kristent ungdomsarbeid i Helleland menighet

Ungdomsarbeidet i Helleland menighet drives gjennom KRIK Helleland sin virksomhet.
KRIK - eller Kristen Idrettskontakt ønsker å jobbe for at mennesker skal komme til tro på Jesus, bli bevart i troen og inspirert til kristent liv i idrettslag og menighet. Annen hver fredag samles mellom 10 og 20 ungdommer fra 13 til 20 år på grendehuset til aktivitetskveld. De mest populære aktivitetene er innebandy, fotball og bordtennis. I en innlagt pause er det andakt hvor inviterte gjester deler fortellinger og erfaringer fra Bibelen. Kvelden avsluttes med pizza og brus. Noen ganger drar vi på tur; det kan være fottur, tur til badeland og nå sist til ishallen på Nærbø hvor vi fikk prøve oss i curling. I KRIK-turneringen på Vikeså har ungdommer fra Helleland gjort en flott innsats.

Av Norleiv Gudmestad

krik helleland_ alexander thodal sleveland0001.jpg

Alexander Thodal Sleveland slår et slag for KRIK. (Foto: Norleiv Gudmestad)

krik 10-20120001.jpg

KRIK Helleland (Foto: Norleiv Gudmestad)
 

Bedehuset Egersund

Egersund Ungdomsforening er tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband. De samles på Bedehuset fredager og er for ungdommer fra 8.klasse. De fleste er mellom 16 og 20 år. 10-12 ungdommer kommer hver gang. Leder Vegard Mong sier at en vanlig kveld inneholder andakt og møtedel først, så matservering, spill og drøs etterpå. - Vårt største ønske for arbeidet er at ungdommene må bli kjent med redningsmannen, Jesus Kristus. Les mer om Egersund Ungdomsforening på facebook 

Av Svein Anton Hansen

egersund  ungdomsforening, bedehuset.jpg

Egersund Ungdomslag på overnattingstur til Mong. (Foto: Thore Knubedal)

 

Hellvik Bedehus

Hellvik Bedehus har arrangert ungdommens fredagskveld i ulike perioder siden 1970–tallet. I 2012 har det vært avviklet 5 kvelder med et oppmøte på ca 15 ungdommer fra 8. klasse og oppover. De fleste kveldene avholdes i idrettshallen med høy musikk, fotball, volleyball, innebandy og basketball. Det er salg av brus og sjokolade. Det er en kort andakt hver gang. Enkelte av ungdommene deler på å ha ansvar med å organisere aktivitetene samt markedsføre arrangementet på Facebook. Enkelte kvelder bruker vi kjelleren i Bedehuset hvor det er bordtennis, biljard og andre spill. I 2012 er det undertegnede som er leder av ungdommens fredagskveld, men fra neste år vil Jon Anders Østebrød ha hovedansvaret. 

Av Roger Rasmussen

 

Evangeliehuset

Ungdomsarbeidet Focus og samler 25-30 ungdommer fra 8 trinn og oppover. – Vi starter med møte, så kiosk/kafe, sosialt og kanskje en aktivitet, sier Arna Audenby. - Noen lørdager gjør vi det annerledes, gjerne med en konsert, kanotur eller bowling. Vi ønsker at vårt ungdomsarbeid skal være en sentral del av Evangeliehusets visjon: ”Vi vil være et fellesskap av alle generasjoner som formidler kjærlighetens budskap om Jesus Kristus gjennom et liv i tjeneste for våre medmennesker.” Det innebærer at vi ønsker at ungdommene: får et personlig møte med Jesus, blir sett/inkludert og engasjert. Derfor legger vi vekt på at det er eldre ungdommer/voksne til stede på Focus som kan være med og vandre sammen med ungdommene. 

Av Svein Anton Hansen

focus evangeliehuset0001.jpg 

Focus ungdomsgruppe i Evangeliehuset. (Foto: Focus)


Frelsesarmeen

Frelsesarmeen har to aktiviteter rettet mot ungdom, Innebandy og Fredagstreffen. Innebandy er for 8.klassinger til 3.v.g.skole. Fredagstreffen starter fra 7. klasse. På begge treffes unge innvandrere/ flyktninger og etnisk norske, både gutter og jenter.

På innebandy ber vi før hver trening om at Gud vil velsigne treningen, at vi får ha det kjekt i lag og at vi unngår skader, sier korpsleder Reidun M.Alvsåker. Innebandyen samler nærmere 20 ungdommer. De trener i Egersundhallen hver mandag kveld. - Her er plass for både veldig "flinke" spillere og for absolutte nybegynnere. Vi stiller med det nødvendige utstyret. - På Fredagstreffen serveres alltid pizza og vi har litt kiosksalg. Ungdommene kan spille air-hockey, fotball-spill, biljard og bordtennis. I “hobbyhjørnet” lages f.eks kort. Vi har alltid en liten samling med en kort andakt, en opplesing og/eller en bibeltekst. Fredagstreffen samler ca 10 ungdommer. - Vi forsøker også å få sunget et par sanger, og vi avslutter alltid samlingen med bønn. Vi har også hatt et par filmkvelder. Da ser vi helst filmer som har et innhold som kan føre frem til en samtale / dialog om ulike perspektiver rundt den kristne tro / eller rundt det å tro.

Vi ønsker å ha et positivt og flerkulturelt møtested for ungdom. Men vi ønsker ikke bare at de skal møte hverandre og bli kjent med nye mennesker, men også at de skal få et møte Jesus. Håper også at ungdommene kan erfare at dette er et sted hvor de kan snakke om tro. Og så håper vi selvfølgelig at ungdommene skal oppleve og kjenne på at Frelsesarmeen er et godt sted å være, slik at de også har lyst til å komme på Frelsesarmeen i andre sammenhenger.

Av Reidunn M.Alvsåker

innebandy.jpg

Innebandy

frelsesarmeen, foto mariann f hein.jpg

Fredagstreffen. (Foto: mariann Frostad Hein)

 
 

.